STUDIER HÖSTEN 2019

Esperantolördagar   Den 3 augusti, 7 september, 5 oktober, 9 november och 7 december kl. 10:30–12 och 12–14 har vi Esperantolördagar i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Redbergsskolan, Örngatan 6. Hållplats: Redbergsplatsen. OBS! 3 augusti träffas vi på Karl Gustavsgatan 15. "Esperantolördag" är samlingsnamnet för två olika arrangemang, båda öppna för allmänheten. Ingen avgift.

Den första avdelningen är ett kulturarrangemang kl. 10:30–12, då vi har föreläsningar och liknande. Vi börjar med kaffe/te.

Mellan kl. 12 och 14 har vi folkbildningsverksamhet där man kan börja lära sig esperanto, eller fortsätta att utveckla sina esperantofärdigheter i en fortsättningsgrupp eller i gruppen för konversation/översättning.

Ingen kostnad, förutom ev. läroböcker och lexikon, som man vill behålla. Föranmälan behövs inte för konversationsgruppen. Ta med vad du vill äta under pausen. Vi bjuder på kaffe och te. Anmäl dig till gbg@esperanto.se. (Det går bra att hoppa in i konversationsgruppen när som helst.)

I samarbete med Vuxenskolans logga

Andra tips

Självstudier
Tips och handledning av Lars Forsman.
Lära sig på egen hand via internet, t.ex. Lernu, Kurso de Esperanto eller Esperanto på 12 dagar. Om du kan engelska finns Duolingo.
Läroböcker kan beställas från esperantoförlaget Eldona.
Se fler tips på Svenska Esperantoförbundets informationssida.

Bild ur youtube-filmen

YouTube-filmen Esperanto mångfaldigar orden är en kort introduktion till esperantos grammatik.

Esperanto-Gården
Esperantorörelsen har en kursgård i Lesjöfors, som även är ett vandrarhem, öppen året runt. Veckokurser anordnas åtminstone varje sommar.