SOMMAREN 2024

Esperantolördagar
Kurserna återstartar till hösten.

Esperantolördagarna sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolans logga

I vår bokcirkel Librorondo via Zoom läser vi La kurioza incidento de la hundo en la nokto av Mark Haddon, översatt av Simon Davies. Läs mer i Ora Ĵurnalo nr 68. Nya deltagare välkomna, mer information och anmälan: Siv Burell tfn 070-7213479, e-post.

Söndag 30 juni kl. 17.
Söndag 28 juli kl. 17.
Söndag 25 augusti kl. 17.
Söndag 22 september kl. 17.
Söndag 27 oktober kl. 17.
Söndag 24 november kl. 17.

Andra tips

Självstudier

Tips och handledning av Lars Forsman.
Lära sig på egen hand via internet, t.ex. Lernu, Kurso de Esperanto eller Esperanto på 12 dagar. Om du kan engelska finns Duolingo.
Läroböcker kan beställas från esperantoförlaget Eldona.
Se fler tips på Svenska Esperantoförbundets informationssida.

Bild ur youtube-filmen

YouTube-filmen Esperanto mångfaldigar orden är en kort introduktion till esperantos grammatik.

”Tusen och en natt” – Esperantoseminarium på Visingsö 7–9 juni 2024

På försommaren 2024, 7–9 juni anordnar Göteborgs Esperantoförening ett språkseminarium på Visingsö som den polske esperantisten Andreo Bach kommer att leda under lördagen den 8:e juni.

Sammanlagt blir det alltså 2 050 kr/person för seminariehelgen i delat rum, eller 2 700 kr för den som vill ha enkelrum. Betalas till pg 436 12-1. Sista anmälningsdag har passerat om vi ska ordna boende och måltider, men man kan fortfarande anmäla sig för deltagande om man själv ordnar detta.

Utflykten med remmalag kostar 195 kr/vuxen person och kan betalas in samtidigt, dvs. totalt 2 245 kr (delat rum) alternativt 2 895 (eget rum).

Program

Fredagen den 7:e juni är en res- och samlingsdag. Vi äter middag tillsammans vid 17-tiden, och presenterar och installerar oss, umgås eller vilar.

Om färjan: Färjan betalar du själv. Pris vid köp online eller på hamnkontoret (alla priser är t.o.r.). Vuxen 70 kr. Det finns gott om parkeringar vid färjeläget i Gränna (90 kr/dygn i stora parkeringen), men man kan också ta bilen med på färjan. Biljetten gäller tur och retur och skall vara köpt innan ombordstigning/körning. Man måste förköpa för fordon digitalt på nätet. Bilen kostar 230 kr plus förare, 70 kr/övriga medresenärer. Bokade fordon ställer sig i fil 1–4 i Gränna hamn, obokade i fil 7 och på Visingsö fil 1. I mån av plats kommer man med. Så att förboka är bäst.

Lördagen är en ”arbetsdag” och vi samlas efter frukost i samlingssalen där vi genomför dagen i grupper som är blandade så att de som kan mer stöttar dom som kan mindre. Under lördagen gör vi avbrott för lunch och kaffepaus. Vi avslutar med middag och samkväm.

Söndagen startar vi med frukost och ”Remmalag” runtom på Visingsö. Vi avslutar med lunch och utvärdering.

Det är vår förhoppning att vi skall ha skaffat nya bekantskaper och gjort framsteg på språkområdet men framför allt att vi skall få en underbar upplevelse på Visingsö. Varmt välkomna!

Nu är det hög tid att anmäla sig! Har du ytterligare frågor så skicka dem via mail till visa e-postadress

Resa dit och hem

Var och en åker på egen hand till färjeläget i Gränna. Från färjeläget på Visingsö ordnar vi med transporten.

Ingegerd Granat

Sök resebidrag för deltagande!
Gå in på esperantoförbundet.se, klicka på Kontakt och under rubriken Formulär, Ansökan stipendium. Unga medlemmar under 20 år kan söka 100%, upp till 25 år 50% och upp till 30 år kan söka 25% ersättning för utlägg. SEF kan i vissa fall även ge stipendium till utländska ungdomar för deras resor inom Sverige.